Header New Beetle (front)
Homepage
My Volkswagens
My Motorcycle
My Mazda 6
Curriculum Vitae
Software Projects
Private Information

Select one of the items listed above.

The homepage provides a general introduction about who I am, what I do and what I like

All lot of information and pictures of my 1950 Beetle and 2000 New Beetle.

Some pictures of my 1994 Honda VFR-750F

Some pictures of my 2004 Mazda 6 Executive (136bhp diesel)

Overview of my work experiences
(in Dutch only)

The photo gallery contains pictures of holidays, cars, etc...

Overview and downloads of some of my private software projects.

Personal information, such as my address, phonenumber, etc...
(password protected)


Algemeen
Profielschets

Cross Point
NUON Weilandproef
Schiphol FIFA
Yokogawa
Siemens/BenQ (TMS)
Rijkswaterstaat
Alstom Transport
Toock Sports
Siemens (Bluetooth)
Siemens (compressie)
Nedap Agri
KC Microsoft Windows
Vitatron
OcÚ
Van Vliet - Pijnacker
Fico Trim & Form Systems
Rotor
Siemens Nixdorf
Locamation
IBM Nederland

Eerste aanraking met computers

Ik ben een jonge enthousiaste ICT-er, die sinds z'n elfde levensjaar vrijwel dagelijks met computers bezig is. Mijn eerste computer was een Philips P2000-T, waarop volop in Basic geprogrammeerd is. Anderhalf jaar later kwam er een Commodore 64 die eerst in Basic geprogrammeerd werd en later in 6510 assembler. Het was voor mij dus al vrij snel duidelijk dat ik als beroep computer programmeur wou worden. Doordat ik al vroeg met computers in aanraking ben gekomen heb ik hier een goed gevoel voor ontwikkeld.

Studie

Op zeventien jarige leeftijd ben ik begonnen aan het Hoger Informatica Onderwijs aan de Hogeschool Enschede. Tijdens het eerste jaar van de studie werd de eerste PC aangeschaft en kwam ik voor het eerst in aanraking met talen als Pascal en C. Dit legde de basis voor het meer gestructureerde programmeerwerk. Mijn interesse ging voornamelijk uit naar operating systemen en vertalerbouw. Ik ben op m'n 21-ste met goede cijfers afgestudeerd, waardoor ik de studie binnen vier jaar heb afgerond.

Werk

Tijdens mijn eerste stage was ik aanraking gekomen met het programmeren voor het OS/2 operating systeem. Aangezien dit vrij veel gelijkenissen had met het programmeren voor het Windows operating systeem leek mij het werk voor Rotor een leuke uitdaging. Hier kon ik flink wat Windows, C++ en MFC ervaring opdoen. Na een jaar kwam ik echter bij ICT in dienst. Ook hier heb ik mij verder gespecialiseerd in Windows.

Door mijn ruime ervaring in het uitvoeren van (Windows) projecten word ik veel ingezet bij andere projecten. Met name in het offerte traject en de technische start-up van projecten (configuratie management, workspace setup, Rational Rose code generatie, etc, etc) word ik veelal ingezet. Verder heb ik mij gespecialiseerd in het debuggen van complexe software fouten.

Hobby

Mijn interesse voor computers is niet strikt professioneel. Ook in mijn vrije tijd ontwikkel ik software. De drijfveer hier is vaak om nieuwe technologien te onderzoeken. Een aantal van deze projecten staat ook op deze website. Kijk eens op Software Projects voor een aantal van deze projecten. Gelukkig heb ik ook nog voldoende andere hobbies. Voor het rustige toerwerk heb ik een 1950-er Volkswagen Kever , maar voor het snelle werk heb ik een Honda VFR-750F. Voor meer persoonlijke informatie kijk even op mijn homepage.

Valid XHTML 1.0! Valid CSS!

Page last updated at Apr 23, 2009